Viro, Cerutti, Potent zárcsere – XIV. kerület, Zugló

Az eredeti Viro zárakból körülbelül 10-15.000 darab került beszerelésre Magyarországon, Budapest különböző kerületeiben, de Pest megyében és vidéken is van azért egy pár ezer darabszám. A szakmai észrevételük az, hogy Zuglóban van talán a Viro/Cerutti zárak 70 százaléka beszerelve. Éppen ezért is megyünk szinte minden héten egy ilyen ajtóproblémához, ami lehet zárcsere vagy zármeghibásodás miatti zárnyitás, vagy csak egy sima, egyszerű ajtóbeállítás leereszkedés miatt. Azok a kedves ügyfelek, akik a XIV. kerületben, azaz Zuglóban laknak, élnek vagy bérelnek lakást, számíthatnak zárszervíz szolgáltatásunkra. Nem csak hétköznap vállaljuk ezeket a munkákat, hanem hétvégén és ünnepnapokon is, éjjel-nappal, azaz az év 365 napján választhat minket. Megköszönjük, ha minket hívnak, gyorsan, szakszerűen reagálunk a hívásokra, és minden zárcsere megrendelést garanciálisan teljesítünk.

Hogyan zajlik egy beleszorult kulcs kiszedése és az ajtó kinyitása?

Amikor beszorul vagy nem megy bele a régi, tollas kulcsos, olasz Viro szerkezetbe a kulcs, valamilyen belső szétcsúszás, akadás, lamellatörés szokott általában létrejönni. Ez nem jó hír, hiszen összekuszálódnak a lamellák és az akaszték elcsúszik, ezért áll meg vagy függőlegesen a kulcs, vagy fordul egyet magához képest, és így az már biztos, hogy használhatatlanná fog válni az ajtózár. Mi ilyenkor valamilyen kulcs pozícionálással vagy lamellafúrással visszanyitjuk a zárszerkezetet, így a szerkezet „megsemmisül”, de magában az ajtóban nem keletkezik kár. Igyekszünk a legtöbb esetben a zárra áthárítani ezt a felelősséget vagy hibát. Ezek a problémák azért ezekkel a zárakkal történnek, mert már elhasználódtak, 10, 15 vagy akár 20 éve is működtetik a bejárati ajtót. Így nem csoda, hogy megkopnak, elkopnak, hiszen semmi nem tart örökké. A megoldás minden esetben egy új, megbízható zárszerkezet beszerelése, ami 3 darab tollas kulccsal van ellátva. Így már nyugodtan neki állni a következő 10 év használatához, mert a zár üzembiztosan, biztonságban, kényelmesen fog működni és nem kell azon aggódni, hogy nem tudunk bejutni a lakásunkba és esetleg hosszabb időt kell az ajtón kívül tölteni a hidegben, melegben, sötétben.

Lehet-e orvosolni a Viro záron nehezen lenyomható kilincset?

Természetesen mindenre van megoldás, illetve orvoslás, csak a megfelelő szolgáltatóhoz kell fordulni, illetve szakszervizt választani. A munkáink során egyre több kókler vállalkozással találkozunk, akik ezekhez a zárakhoz nem értenek, azt sem tudják, hol lehet beszerezni őket, sem pedig, hogy hogyan kell kicserélni. Mi viszont ezért vagyunk, ezért dolgozunk 20 éve, hogy minden megrendelőknek megfelelő alternatívát tudjunk ajánlani és biztosítani, méghozzá megfizethető áron.

Amikor egy Viro zárszerkezet 15-20 éve működik, akkor a kilincs-szerkezetben lévő mechanika megkopik, így egyre nehézkesebbé válik a nyitás, nehezebb lenyomni a kilincset. A zárszerkezet könnyedén működik, hiszen össze vannak kopva a jó öreg régi réz kulcsok az acéllamellákkal, amelyek még a 3. világháborút is át fogják vészelni, viszont a kilincsmechanika olyan szinten van megkopva, hogy a negyedik fordulat utáni nyitás, azaz a lenyomás már nem tud, vagy egyre nehezebben működik, így a tulajdonos akár perceket vagy 10 perceket is tölthet az ajtó előtt, mire lenyomja a kilincset, hogy visszahúzódjon zártokból a csapdanyelv.

Mi sem vagyunk varázslók, alkatrészünk nekünk sincs ilyen kilincs mechanikához, viszont zártcserével, új zárak beszerelésével megoldódik ez a probléma és szinte teljesen más lesz a mindennapi használat. Mivel új szerkezetet szerelünk be a régi helyére, és egy beépített rugós kilincset is felszerelünk rá. Tehát a zártcserével, kilincs-cserével akár egy munkanapon belül megoldjuk a nehézkesen benyomható, régi, oxidálódott, tömör rézkilincs problémáját, és újra tökéletesen fog működni.

Viro, Cerutti, Potent zárcsere – XIV. kerület, Zugló