Dupla tollas kulcsos Viro ajtózár meghibásodás miatti zárnyitás, majd zárcsere

Ezeknél az olasz zárszerkezeteknél nem mindegy, hogy kit hív a kedves megrendelő a zár kinyitásához, majd az azt követő – mindenféleképpen szükséges – zárcseréhez. Azért mondjuk azt, hogy mindenféleképp szükséges, hiszen ezek a hárompontos Viro zárak már 20 évesek. Ezeket javítani nem lehet, alkatrész nincs hozzá, úgyhogy csak cserével tudjuk orvosolni a problémát. De térjünk vissza a nyitáshoz, a csere majd később jöhet. Általában az a tény, hogy azért nem nyílik ez a dupla fordulatos zárszerkezet, mert annyira elhasználódott, elkopott az évek során a rengeteg kilincsmozgástól és kulcs forgatástól, hogy egyszerűen nem emelik meg a lamellákat a kulcsok rendesen. A zár nyelve teljesen be van kopva a zárdobozba, magyarul, nem működik a szerkezet.

Tovább olvasom

Régi 20 éves Viro zárak kicserélése akadás, nehézkes működés miatt

Egy kicsit gondoljuk végig, hogy mi mennyi ideig bírja az autónk, nézzük meg, hogy milyen időszakonként cserélünk benne olajat, mikor van benne levegőszűrő csere, illetve karbantartás, gumicsere és így tovább. Ugyanez a helyzet az olasz Viro/Cerutti zárak esetében is, annyi különbséggel, hogy az elmúlt 20 évben ezek semmilyen karbantartás alatt nem álltak. Napról napra, hónapról hónapra a hosszú évek alatt folyamatos használatban voltak anélkül, hogy bárki is bármilyen karbantartást végzett volna rajtuk.

Tovább olvasom

A megkopott kilincs mire utal? Veszélyben van-e a kulccsal való záródás?

Amikor egy olasz biztonsági ajtó zárjához anno felszereltek egy fényes rézkilincset és ez az idő múlásával oxidálódott, mattult, ütötté, kopottá alakult át, erősen látszik rajta hogy 20 év emberi kezének a használata, lenyomata van rajta, az nem azt jelenti, hogy ez a kilincs meghibásodott. Hiszen nem is tud, mert ez egy egyszerű, tömör rézbe öntött vastengely, az egész egységen nincs semmi, ami meghibásodhatna. Még csak el sem tud törni, mert tömör anyagának köszönhetően, szó szerint, az ajtó szerkezetével együtt minket is túlél. Viszont ez a rengeteg használat utalhat arra, hogy ha ilyen régi a kilincs, akkor a benne lévő Viro zárszerkezet – a kopott kulcsokkal együtt -, ugyanennyi idős, ez pedig már meg tud hibásodni. A lógó kilincs egyértelműen arra mutat, hogy hamarosan problémák lesznek az ajtó kinyitásával. Tehát ebben az esetben a lógó kilincs egyértelműen a zár hibájára, azaz a szerkezetben lévő kilincsdió megkopására, elkopására utal.

Tovább olvasom

Régebbi típusú, faburkolatú, Viro zárral ellátott bejárati ajtó tudnivalók

Ezeket a bejárati ajtókat kb. 23-25 évvel ezelőtt kezdték el gyártani, mégpedig egy vidéki ajtógyártó cég. Ahogy telt-múlt az idő, több tízezer ajtó készült el, különböző nyitási irányban, különböző faburkolattal, felülvilágítókkal, egy- vagy kétszárnyú modellekben. Itt ezt még lehetne ragozni, hogy díszített mintázatú, egyedi, speciális kialakítású, befelé- vagy kifelé nyíló változatú, de egy a lényeg, hogy ezekben az ajtókban még a mai napig is, bár már kicsit akadozva, de működnek a régi Viro zárak.

Tovább olvasom

Mikor van az ideje egy Viro vagy Cerutti zár cseréjének?

Amikor egy ajtózár problémája előjön, azt mindenki „megérzi”, pl. nehezebb a záródás, egyre nehezebb lenyomni a kilincset, illetve nyitáskor/záráskor igen sokat kell játszadozni a kulccsal jobbra-balra. Ez pont egy olyan példa, amikor eljött az idő egy új zárcseréjéhez. Ezenkívül számos okból lehet még szükséges a csere, mint például kulcs-elvesztés, zármeghibásodás, illetve tulajdonos- vagy bérlőváltás, esetleg új ingatlan vásárlása esetén. Ha úgy érzi, hogy önnek problémája akadt az olasz zárral és szeretne egy újat, telefonáljon, mi raktárkészletről teljesítünk, gyári kulcsokkal, új kincsekkel, rövid időn belül, Budapest összes kerületében!

Tovább olvasom

Elromlott, meghibásodott ajtózárak kinyitása

Amikor egy ajtózár meghibásodik, ha szerencsénk van, nyitott állapotban van, tehát nem kell szerelő bevonását alkalmazni, de a legtöbb esetnél addig húzzuk-halasszuk a dolgot, amíg beletörik a zárba a kulcs, összeesnek a lamellák, eltörik valami az ajtózár szerkezetben és kizár minket a saját lakásunkból. Ezeknek a speciális megoldásoknak a szakértői vagyunk mi. Budapesti gyorsszervíz, éjjel-nappal teljes körű szakszervíz ellátás, mindenki számára megfizethető áron, kiszállási díj nélkül.

Tovább olvasom

Viro, Cerruti ajtónyitás, zárnyitás, majd szakszerű zárcsere ezt követően

Ezeknél a népszerű, olasz biztonsági záraknál a legtöbb esetben a zárcsere előtt ezeket az ajtókat ki is kell nyitni fúrással, záremelgetéssel, lamella-emelgetéssel. Ilyenkor általában addig lett halogatva a helyzet, amíg ez az állapot következett be. Persze meg lehetett volna előzni, de mindig van fontosabb dolog az emberek életében, minthogy egy akadozó, folyamatosan nehézkesen működő zár legyen a napirenden. Általában az esetek többségében azért nem nyílik ki a biztonsági Viro zár, mert átfordult a szerkezet vagy a benne lévő kulcs, vagy a kilincset már olyan nehéz lenyomni, hogy a zárnyelvet semmilyen nagyobb erőfeszítés hatására nem mozgatja a szerkezet. Ezeknél a nyitási módszereknél speciális szerszámokat, illetve szaktudást alkalmazzunk. Hívjanak bátran, ha budapesti ajtónyitásról, zárnyitásról van szó! Ha minket választ, jól jár! Egy órán belül a helyszínre érkezünk, akár éjjel, akár nappal, nálunk nincsenek pihenőnapok, hétvégén és ünnepnapokon is fordulhat hozzánk, méghozzá felár nélkül!

Tovább olvasom

Cerutti zárszerkezet meghibásodása esetén kihez forduljunk?

Az olasz tollas kulcsos zárszerkezetnél fellépő hiba esetén csakis szakszervizt válasszunk a megoldáshoz, mert ők minden nap ezzel foglalkoznak, tudják, hogy milyen esetleges tipikus hibák jelenhetnek meg, lehet javítani vagy szükséges a zárcsere. A jellemző hibák általában nem is a zárszerkezet gyártási technológiájára vezethetők vissza, hanem inkább a nem jó használat, a gyors forgatás a kulccsal a zárban, a kapkodás, rohanás miatt, illetve az ajtó erős becsapódása miatt szoktak előfordulni. Amikor egy biztonsági zárszerkezet – és itt most beszélhetünk bármelyik olasz típusról – akadozik, nehezen lehet lenyomni a kilincset, és már több, mint 10-15 éves, nincs mit rajta igazítani, javítani. Ez egyértelműen cserét igényel, akármennyire is kerül sokba, mert egy ilyen komplett csere ára lassan megközelíti a 100.000 forintot. De ez még mindig kevesebb, mintha megáll a zár, beszorul a kulcs és nem nyílik az ajtó, persze mindez éjjel történik.

Tovább olvasom

Viro, Cerutti, Potent zárcsere – XIV. kerület, Zugló

Az eredeti Viro zárakból körülbelül 10-15.000 darab került beszerelésre Magyarországon, Budapest különböző kerületeiben, de Pest megyében és vidéken is van azért egy pár ezer darabszám. A szakmai észrevételük az, hogy Zuglóban van talán a Viro/Cerutti zárak 70 százaléka beszerelve. Éppen ezért is megyünk szinte minden héten egy ilyen ajtóproblémához, ami lehet zárcsere vagy zármeghibásodás miatti zárnyitás, vagy csak egy sima, egyszerű ajtóbeállítás leereszkedés miatt. Azok a kedves ügyfelek, akik a XIV. kerületben, azaz Zuglóban laknak, élnek vagy bérelnek lakást, számíthatnak zárszervíz szolgáltatásunkra. Nem csak hétköznap vállaljuk ezeket a munkákat, hanem hétvégén és ünnepnapokon is, éjjel-nappal, azaz az év 365 napján választhat minket. Megköszönjük, ha minket hívnak, gyorsan, szakszerűen reagálunk a hívásokra, és minden zárcsere megrendelést garanciálisan teljesítünk.

Tovább olvasom

Régi Viro zárak cseréje, mielőtt nem nyílna az ajtó

Ezek a tollas kulcsos, eredeti Viro zárak idestova 15-20 éve lettek beszerelve és kifogástalanul, hibátlanul szolgálják azóta is a lakás tulajdonosait. Ám, mint minden felett, a zárak felett is eljár az idő, jönnek elő a hibák, akadozik a zárás, nyitás, a kilincset már alig lehet lenyomni. Ilyenkor a családba a kisebb gyerekek vagy a gyengébb, idősebb felnőtteknek nehezebb a zárak használata, a kilincs lenyomása, mert a zár nyelve annyira berágódott a kilincsdió-zárdoboz közötti szakaszon, hogy nagyobb erő szükséges a bejutáshoz. Főként ez a legnagyobb probléma ennél zárszerkezetnél, hogy az évek alatt annyira elfáradt az anyag, illetve a rugó a zárdobozban, hogy kínkeservek között lehet lenyomni a kilincset. Van megoldás erre, mégpedig az, hogy egy új zárat szereltetnek be velünk, mint egy megbízható partnerrel. Mi a legjobb megoldást kínáljuk ennek tekintetében.

Tovább olvasom