Viro zárszerelés bejárati ajtón

Zárszerelésről akkor beszélünk, amikor szükségessé válik valamilyen probléma folytán a zárszerkezet szerelése, szervizelése, valamint, amikor az ajtóban vagy ajtótokban fellépő deformálódás, elcsúszás miatt, a zárszerkezet nem működik megfelelően.

Akkor is zárszerelésről beszélünk, ha egy Viro zárat be kell szerelni az ajtóba, azaz ki kell cserélni a zárszerkezetet. A zárszerelés szót inkább az idősebb korosztály alkalmazza a tapasztalatunk alapján, mert az elgondolásuk szerint, ha valami elromlott, akkor azt meg kell szerelni. A fiatalabb korosztály mindenképp a „csere” szót használja, elvégre, ha valami elromlott, akkor azt lecseréljük. Mindemellett fogyasztói társadalomban élünk, ahol, ha valami elromlott, újat veszünk helyette.

Viro zárszerelés karbantartással a helyszínen

Viro zárszerelésre van szükség, de mindenképpen minimum egy karbantartásra, amikor a biztonsági zárszerkezet nyitott állapotban jól működik, azaz mind a négy fordulatot hibátlanul viszi, viszont amikor az ajtó be van csukva, már nem működik, vagy nehezen fordul.

Érdemes erre a problémára odafigyelni, mert gond lehet belőle! Tanácsoljuk szakképzett zárszerelő kolléga bevonását, mert amiről azt gondolják, hogy „nem nagy ügy”, abból komoly, költséges probléma adódhat a jövőben. Ilyenkor, a kulcs egy idő után vagy beletörik a zárba, vagy letörik a kulcsból egy fog.

Amikor kívülről a Viro zárszerkezet tökéletesen működik, de belülről már nehezen fordítható el a kulcs, akkor az a baj, hogy kulcscímke - amely a kulcs szárának megvezetésére szolgál és egyben díszítő elem is - 1-2 mm-t elcsúszott. Ennek köszönhető a szorulás a kulcs elfordításakor. Ilyenkor elég, a címkét arrébb tenni, vagy egy picit megreszelni azt. De lehet, hogy a zárdobozban a belső lamellák sorjásabbak, kicsit ferdék és ezért nem tudja a kulcs megfelelően emelgetni őket. Akár lehet szó kulcskopásról is.

Viro zárszerelési tanácsok otthonra a biztonságért

Amikor úgy érzik, hogy már nem működik tökéletesen a Viro zárszerkezet, akkor forduljanak cégünkhöz segítségért, vagy akár a zár ellenőrzésének érdekében, mert minden esetben kifizetődőbb megelőzni a bajt.

Szintén gyakori probléma, amikor a zárdobozból kijövő rudak nem találják az utat az ajtókeretbe.

Szélesebbre kell ilyenkor tágítani a lyukakat, ezt nevezi a szakma turbózásnak, marásnak, lyuktágításnak, miáltal könnyedén be tudnak csusszanni a rudak a helyükre. Ha nem bíznak magukban, inkább hívjanak zárszerelőt!

Ha esetleg nem rendelkeznek ilyen szerszámokkal, és szerelőhöz sem szeretnének fordulni, akkor egy emelővel meg lehet emelni az ajtót és a zsanérok alá be lehet helyezni egy ún. emelőgyűrűt. Ezzel meg is oldódott a gond.

Viro, Viro zárcsere, zárcsere, Viro Budapest, Viro zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Viro, Viro zárcsere, zárcsere, Viro Budapest, Viro zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Viro, Viro zárcsere, zárcsere, Viro Budapest, Viro zárcsere Budapest, zárcsere Budapest

Viro zárszerelés a helyszínen budapesti lakosoknak

Amennyiben az ajtó kinyitásakor/becsukásakor húzni, tolni vagy felemelni kell az ajtót, ellenőrizzék, hogy nem gyűrődött-e össze az ajtó szigetelése a sok éves használat során, nehézkessé téve a záródást, illetve, hogy a küszöbhöz nem került-e kosz, kisebb kő vagy egyéb szennyeződés.

Ha csak úgy lehet bezárni az ajtót, hogy azt meg kell emelni, szintén egy-egy alátétet vagy emelőkarikát kell behelyezni az ajtózsanérok alá. Ez a megoldás 2-3 mm-t is emelhet az ajtón és így a Viro zárszerkezet nem szorul többé.

Amikor a gyári, egyenes kulcs elgörbült, vagy elhajlott, akkor inkább készíttessenek másolatot egy ép kulcsról, és ne használják tovább a görbét. Megtörténhet, hogy a tollak végén lévő bástyák túlságosan kopottak és/vagy hiányosak. Itt is a megelőzés a megoldás. Próbáljanak ügyelni arra, hogy lehetőleg ne ejtsék le a tollas kulcsokat, mert könnyen letörhet a szélső bástyájuk!

Zárszerelés zárcserével, telefonos információk

A következő problémákkal keresnek meg általában minket.

A ritkábbik, hogy elhagyták a kulcsot és cseréljük ki a zárat. Viszont, ami szinte mindennapos, hogy a zár tökéletesen működik, de a kilincset már csak ránehezedve lehet lenyomni. Továbbá, hogy a nyitáskor, záráskor a kulccsal kb. 10 percig kell játszani.

Ez utóbbi két esetben, csakis a komplett zárcserét tudjuk alkalmazni. A kilincsnél azért, mert a kilincsdió ki van kopva a házból, és ehhez külön alkatrészt nem tartunk. De ilyenkor a zár már nagyon régi, így megérett a cserére. A másik pedig, amikor a kulcsok kopásából, a lamellák görbüléséből adódó szorulás, ebben az esetben is mindenképpen zárat kell cserélni.

Ezeknek a Viro záraknak a komplett cseréje, Budapesten, munkadíjjal együtt 86.000 Ft. Ebben benne van az új zárszerkezet, 3 db gyárikulccsal, valamint egy új, már beépített rugóval rendelkező kilincs-garnitúra is.

Mint említettük ezek budapesti árak. Pest megyében és vidéken külön árszabást alkalmazunk.

Bármilyen Viro zárszereléssel kapcsolatos kérdésére vagy problémájának orvosolására a virozarcsere.hu csapata készséggel áll az Ön rendelkezésére!

A Viro trezorzárak zárcseréjét, szervizelését akár pár órán belül tudjuk biztosítani, hiszen a zárak nálunk raktárkészleten vannak! Zárjainkról, árainkról kérjen bővebb felvilágosítást ezen a számon: 06-70-770-2942

Viro, Viro zárcsere, zárcsere, Viro Budapest, Viro zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Viro, Viro zárcsere, zárcsere, Viro Budapest, Viro zárcsere Budapest, zárcsere Budapest