Mikor van az ideje egy Viro vagy Cerutti zár cseréjének?

Amikor egy ajtózár problémája előjön, azt mindenki „megérzi”, pl. nehezebb a záródás, egyre nehezebb lenyomni a kilincset, illetve nyitáskor/záráskor igen sokat kell játszadozni a kulccsal jobbra-balra. Ez pont egy olyan példa, amikor eljött az idő egy új zárcseréjéhez. Ezenkívül számos okból lehet még szükséges a csere, mint például kulcs-elvesztés, zármeghibásodás, illetve tulajdonos- vagy bérlőváltás, esetleg új ingatlan vásárlása esetén. Ha úgy érzi, hogy önnek problémája akadt az olasz zárral és szeretne egy újat, telefonáljon, mi raktárkészletről teljesítünk, gyári kulcsokkal, új kincsekkel, rövid időn belül, Budapest összes kerületében!

06-70-770-2942

Elérhető Viro zárszervíz szolgáltatásunk Budapesten és Pest megyében

Főként Budapest területén vállaljuk a biztonsági ajtók zárcseréjét, rövid időn belül, bármilyen okból kifolyólag, kulcsvesztés, rongálódás vagy új lakásba költözés esetén. Telefonon elér minket a kedves megrendelő éjjel, nappal, hétvégén, illetve ünnepnapokon is. Minden szervizautóban megtalálható az összes biztonsági ajtóhoz tartozó zár és kulcs. Az ajtók zárcseréjének az ideje körülbelül 1,5-2 óra, ez mindig attól függ, hogyan van összerakva az ajtó, milyen a borítás rajta, illetve szükséges-e utána igazítás, állítás a tökéletes záródás érdekében. Pest megyei ügyfeleinkről sem feledkezünk meg, itt arról van szó, hogy kicsit több türelmet kérünk a megrendelés kapcsán, hiszen az 50 kilométeres vonzáskörzetből egy pest megyei településre nem érünk olyan hamar oda, mint például egy óbudai címről a XIII. kerületbe egy másik, beszorult ajtózár kinyitására.

Meddig működik a Viro olasz zárszerkezet problémamentesen, ha normálisan használjuk?

Itt azért vannak pro és kontra verziók, hiszen találkozunk olyan olasz zárakkal, amik 2-3 év után tönkremennek, de nem ez a jellemző. Valószínűbb, hogy a 15-20 éves modellek kerülnek elő, amikkel már probléma van. Nem árulunk zsákbamacskát, a mostani zárak már biztos, hogy nem olyanok, mint a régi, 90-es években gyártott termékek, de ez nemcsak a zárakra igaz, hanem bármelyik híradástechnikai eszközre is, amit nap mint nap használunk hétköznapjainkban, otthonunkban, a kényelmünk kiszolgálására. Ha odafigyelünk a zárnak a mindennapi használatára, nem erőltetjük, finoman tekergetjük a kulcsot, nem csapkodjuk az ajtót, illetve vigyázzunk arra, hogy a kulcs fogai épek maradjanak és ne görbüljek el, 10 év garantált működés várható! Ha 3-4 évenként egy szakemberrel úgynevezett karbantartást is elvégeztetünk, az zár élete plusz 5 évvel még kijjebb tolható!

Lehet-e kódolni a Viro zárszerkezetet, spórolva a zárcsere költségén?

Ezeket a típusú zárszerkezeteket nem lehet kódolni, hiszen fixlamellás szerkezetűek. Komplett ajtózár cserét kell ilyenkor alkalmazni. A megrendelés után itt nem tudunk spórolni a zárcsere költségével, 86.000 forinttól érhető el nálunk egy ilyen komplett zárcsere, zárral, munkadíjjal, mindennel együtt.

Egy előnye van a fixlamellás szerkezetű záraknak, mégpedig, hogy nem annyira érzékenyek, mint a kódolható változatok, tehát több, mint valószínű, ha rendeltetésszerű használattal van nap mint nap működtetve, akkor a működési ideje is hosszabb időre ki fog tolódni, mint a kódolható típusoké.

Hány kulcs tartozik a zárakhoz? Hogyan tudom pótolni a plusz igényt?

A gyár által becsomagolt zárakhoz 3 darab lefóliázott kulcs tartozik. Mi kulcsmásolással nem foglalkozunk, maximum partnert tudunk ajánlani mindenkinek a plusz kulcsok elkészítésére. Tollas kulcsok lévén, ezek szinte bárhol lemásolhatók, de mi azért olyan szaküzletet javaslunk mindenkinek, ahol gyári nyerskulcsokra készülnek az új kulcsok, nem pedig utángyártott alapanyagra végzik el a másolást. Azért fontos mindenből a gyári kulcs alkalmazása, mert pontosabb, mint az utángyártott és ez a zár élettartamát is kitolja, meghosszabbítja, illetve könnyebb a használata, mivel puhább, mint az utángyártott.

Elhagytam az utolsó kulcsot, hogyan nyitja ki a zárszerelő mester így a zárat?

Természetesen az ajtózár kinyitásában is tudunk segíteni, viszont ahhoz, hogy ez megtörténjen, egy igazolást kérünk a megrendelőtől, például tulajdoni lap vagy lakcímkártya, és már mehet is a művelet. Ezeknél az ajtózáraknál azért egy kicsit bonyolultabb, hosszadalmasabb folyamat a zár kinyitása, mint pl. egy cilinder betétnél, illetve a költsége is 30.000 forintnál kezdődik. A zárnyitás után szükséges lesz a zár kicserélése egy új szerkezetre, hiszen a zárat ún. felfogási technológiával nyitjuk ki, azaz rongálással. Másképpen a magyar jogszabályok szerint nem is szabd kinyitni az ajtót. Ilyenkor az ajtó egyáltalán nem sérül, viszont a zár cserére fog szorulni.