Elromlott, meghibásodott ajtózárak kinyitása

Amikor egy ajtózár meghibásodik, ha szerencsénk van, nyitott állapotban van, tehát nem kell szerelő bevonását alkalmazni, de a legtöbb esetnél addig húzzuk-halasszuk a dolgot, amíg beletörik a zárba a kulcs, összeesnek a lamellák, eltörik valami az ajtózár szerkezetben és kizár minket a saját lakásunkból. Ezeknek a speciális megoldásoknak a szakértői vagyunk mi. Budapesti gyorsszervíz, éjjel-nappal teljes körű szakszervíz ellátás, mindenki számára megfizethető áron, kiszállási díj nélkül.

Mire számíthatunk a bajban zárcsere vagy ajtónyitás kapcsán?

Ami a legrosszabb a zárnyitás, ajtónyitás kapcsán, hogy ott állunk az ajtó előtt belül és nem tudunk bemenni, vagy mennénk a dolgunkra, de nem tudunk kimenni. Mind a zárnyitás, mind a zárcsere pénzbe fog kerülni, hiszen a szolgáltatónak is vannak díjai, illetve az új zárak is egyre drágábbak, persze ha normális minőségben gondolkozunk. Kínai zárakat nem ajánlunk senkinek, mi nem is dolgozunk velük, mert rengeteg a probléma, így garanciát nem lehet rá vállalni. A szolgáltatásunkat a legtöbb esetben a biztosító téríti is az ügyfélnek, ha nem az egész, akkor a fele összeget, számla ellenében, amit mi minden alkalommal kiállítunk a megrendelő számára a zárcsere vagy zárnyitás után.

Mitől nehézkes a kilincs lenyomása, ha a zár tökéletesen működik?

A kilincsmechanika és a zárszerkezet különálló, de egységet alkotó mechanika. A zár hibátlanul tud működni attól függetlenül, hogy a kilincs nagyon nehezen reagál a lenyomás után. A zárnyelvet egyre nehezebben tudja visszahúzni a kilincs, mint maga az erőkar, viszont a lamellák pl. a Viro zár esetében tökéletesen működnek, jobban, mint új korukban, hiszen már összekaptak a kulccsal együtt. Egy kicsit ez egy „hazárdjáték” ilyenkor, hiszen addig játszunk a nehézkes lenyomással, amíg letörik a kilincsdióból egy darab és beesik a lamellák közé. Ezután már teljesen megszűnik az általunk jónak vélt működés, megáll a zárszerkezet mozgása. Magyarul, se ki, se be, ott állunk az ajtó előtt tehetetlenül. Úgyhogy, ha nehézkes a kilincs lenyomása, az a zárszerkezet teljes cseréjével fog járni előbb vagy utóbb, de ha nem figyelünk oda, kint rekedtünk a saját ingatlanunkból.

Mindig sikerül a beragadt ajtózár kinyitása, nem kell új ajtót venni?

Az elmúlt 20 év munkássága során még egyetlen egy ajtó sem fogott ki rajtunk. Természetesen voltak könnyebb, illetve nehezebb szituációk, amikor megizzasztott minket a bejárati ajtó, de kárt nem tettünk az ajtóban soha! A mi hibánkból biztos, hogy nem kell új bejárati ajtót vásárolnia az ügyfélnek, ha nem tudja kinyitni önmaga a bejárati ajtót. Mindig vannak kisebb-nagyobb problémák, de megtaláljuk a rést a pajzson. Speciális eszközökkel, magas szaktudással állunk a dologhoz, néha kicsit tovább tart a munka, de mindig győzedelmeskedik a szaktudás, a rongálásmenetes ajtónyitás.

Mire és miért jó, ha mindig kéznél van egy jó zárszervíz szolgáltató, akiben megbízunk?

A jó zárszerelő olyan, mint egy megbízható orvos, akire mindig számíthatunk. Előbb-utóbb mindenki eljut arra a pontra, hogy nem működik a bejárati ajtaja, szorul a záráskor a kulcs, esetleg nem tud bemenni, vagy csak új lakást vásárolt és szeretné cseréltetni a régi zárakat biztonságosabbra, megbízhatóbbra. A jó szerelő szakember folyamatosan képzi magát, így továbbadhatja a tudását a biztonságtechnika területén, tudja mik a trendek, mik az elvárások 2023-ban abból az irányból, hogy a betörő ne tudjon bejönni hozzánk és keressen inkább egy gyengébb ajtót. Egyszóval, tegyen egy próbát, használja a munkásságukat és ha netán nem lenne megelégedve, mi addig finomítunk a dolgon, amíg elmúlik a keserű szájíz.

Van-e biztonságosabb a hevederzárnál manapság? Vagy cseréljük le az ajtót?

Ajtócserében csak akkor kell gondolkodni, ha nagyon elavult a zárszerkezet benne, illetve a zsanérok már teljesen kikoptak a helyükről és maga az ajtó összetétele, pl. fa esetén már teljesen elkorhadt. A heveder- vagy másodlagos zár felszerelése még mindig a legjobb, legmegfizethetőbb megoldás, ami 100.000 forint alatt tartható. Ezzel szemben egy biztonsági bejárati ajtó már 400-500 ezer forintot is súrol, ami azért eléggé megviseli a családi kasszát. Persze vannak ennél jóval olcsóbb bejárati ajtók is, de azok nem biztonsági bejárati ajtók, csak bejárati ajtók. Az ajtócserén tényleg csak akkor szabad gondolkozni, ha teljesen tönkrement az ajtó, befeszítették, nem lehet már olyan zárat kapni, ami benne van, de ha nincsenek tisztában ezzel, mert nem ismerik ezt a területet, akkor érdemes egy zárszerelő szakember helyszíni felmérését ez ügyben kikérni, aki tudni fogja, hogy felszereljen-e egy pótzárat vagy inkább az ajtó vásárlás irányába terelje a dolgot.

06-70-770-2942