Miért előnyösebb a Potent zárszerkezet a Cerutti/Viro esetében?

Lentebb olvashat a Cerutti-Viro múltjáról, sajnálatos történetéről, de nekünk lépni kellett zárszerviz szolgáltatóként, hiszen ügyfeleink biztonsága az első. Mindenkinek az értékei, élete az ajtó mögött van, és a bejárati ajtó nem maradhat nyitva. A Potent zár rögzítési pontjai megegyeznek a Viro/Cerutti felfüggesztésével, némi igazítás szükséges csak a cserekor. Ezt azonban a szerelő minden esetben megoldja, a megrendelőnek nem kell bajlódnia ezzel.

A Potent zár előnye a régi zárakkal szemben, hogy nem kell külön jobbos és balos verzióról gondoskodni, mert a zár nyelve forgatható. A zárszerkezet továbbá nem fixlamellás, hanem programozható, így ha egy zárcsere elvégzése után (ami azért 85-90 ezer Ft-ba kerül), netán kulcsvesztés történik, elég egy kulcsszettet rákódoltatni a zárra és nem kell ismételten szétszedni a bejárati ajtót.

A Potent zárszerkezethez szintén 3 darab, 98 mm-es, bástya kialakítású kulcs tartozik. Ebből nagy mennyiség van nekünk raktáron, így pár órán belül tudunk zárcsere jellegű gyors munkát vállalni az ügyfelek ajtaján. A Potent zár biztonsága és működése hosszútávú, megbízható, bevizsgált és kipróbált. Bátran lehet használni, nem lesz vele gond. A kulcsai nem védettek. Partnereinknél gyári kulcsokra tudnak másolatokat kérni, amennyiben nem lenne elegendő a 3 darabos, gyári kulcs-szett. Ha régi a trezorzár, akad, szorul, nehézkes a működése, vagy csak elhagytak egy kulcsot, hívjanak bátran, mi aznap megoldjuk a zárcsere problémát!

Viro-Cerutti zár beszerzése – miért nem lehetséges?

Sajnos ezeknek a márkáknak a gyártása megszűnt. A Viro már nagyon régóta nem elérhető, a Cerutti csak tavaly januártól (2021). Így sajnos ezek a zárszerkezetek nem beszerezhetők, hacsak valakinek nincs felhalmozott raktárkészlete, ami nem valószínű. Pedig nagyon jó kis olasz zárak voltak ezek.

A Cerutti és a Viro ajtózár tulajdonképpen a Cerutti zárgyártó által, Torinóban készült. Egy megbízható, hosszú éveken át működő családi vállalkozás volt ez, de a nagy olasz zárgyártó cégek erőssége és a Covid pandémia bekebelezte ezt a kis vállalkozást. Mi innen Magyarországról próbáltunk beszerezni anno kisebb-nagyobb tételeket, de már ezek is elfogytak. Alternatívát kellett találnunk erre, hiszen egy régi, meghibásodott zárszerkezet miatt nem maradhat nyitva az ajtó.

A régi rézkilincs eltávolítása, az új kilincs fontossága a mindennapi használathoz

Azoknál az ajtóknál, ahol a zárszerkezet kilincsrésze nagyon nehezen nyomható le, magát a zárat is cserélni szükséges. Ilyenkor természetesen a kilincs is cserére szorul. A legtöbb esetben a régi, tömör rézkilincspár úgy rá van rohadva a kilincstengelyre, hogy csak flexszel tudjuk levágni. Ez nem is baj, hiszen a zárcsere során jó, ha új kilincs van az ajtón. Ez a könnyebb, hosszabb működés érdekében javasolt, továbbá az esztétika miatt is fontos, mert sokkal szebb tőle, miatta az ajtó. Az új kilincs a beépített rugóval könnyebb lenyomást biztosít és a zár saját rugóztatását is segíti. A markolat a lenyomás után automatikusan visszaugrik a vízszintes állapotba, nem fog lent maradni.

Ha az új kilincset felszereltük az új zárhoz, akkor teljesen más lesz a kinézet és könnyebb lesz a használat, amit az összes ügyfelünk alá is támaszt. Pláne, ha a zárhoz tartozó kulcsmegvezető címert is felcsavarozzuk a régi, kopott címke helyére és az ajtó majdnem újra a régi pompájában fest és üzemel.