A legrégebbi olasz zárszerkezetek egyike a Viro

Bátran mondhatjuk, hogy a Viro zár eredeti verziója az egyik legrégebben működő szerkezet, amit az olaszok legyártottak és a magyar ajtókban beszerelve találkozhatunk velük. Ezeknek a záraknak a működése még mindig garantált bizonyos típusú ajtókban, persze kicsit már akadozva és nehézkesen, de itt is látszik, hogy a régi zárak minősége mennyire jó volt. Masszívan, tökéletesen össze lett rakva anno, 20 évet simán kibírt, akár több generációt is áthidalva. Legnagyobb szomorúságunkra a gyártó évekkel ezelőtt tönkrement, így nem tudja már tovább folytatni ennek a remek terméknek a gyártását. Cégüknek keresni kellett egy speciális megoldást, hogy az ajtó ne maradjon nyitva. Ezen felül gondoskodnunk kellett arról, hogy az új zárhoz az ügyfél kellő kulcsokat kapjon, a megszokott működés ne változzon, a biztonsági fokozat pedig megmaradjon, sőt, a 2022-es biztonsági elvárásoknak teljes mértékben megfeleljen.

Milyen alternatívák vannak az eredeti, már nem létező zár helyére?

Sajnos már több éve nem működik a Viro zárat készítő vállalat Olaszországban, ezért nekünk is, mint zárszervíz vállalkozásnak, ki kellett találnunk valamilyen alternatívát, hogy hogyan tudjuk pótolni, cserével biztosítani az ügyfeleink számára, ha tönkrement a bejárati ajtózár. A zár meghibásodása esetén egy ajtó nem maradhat nyitva napokig! Pár órát mindig tud várni a kedves megrendelő, de természetes, hogy elfogy a türelme, ahogyan közeledik az este, és éjszakára nem tudja a bezárt ajtóval biztosítani a család védelmét.

Jelen pillanatban a Viro zár helyére vagy Cerutti zárat szerelünk, amíg a készlet abból is tart, de fokozatosan átálltunk az úgynevezett Potent, helyettesítő verziójára, ami szintén Olaszország egyik tartományában készül. Ez a zár méretileg kompatibilis, csupán kis szerelési manővert/műveletet igényel, amit csak szakember tud elvégezni. A házilag történő szerelést nem ajánljuk senkinek!  Amikor kicseréljük a régi, már nem vásárolható Viro zárat, és a helyére beszereljük az új zárszerkezetet, minden pontot átnézünk, beigazítunk, takaró címkét cserélünk, illetve egy új, rugós kilincset is telepítünk a jobb működés érdekében.

Viro/Potent ajtózár cseréje a legjobb áron, garanciával

Zárszervíz cégünk folyamatosan vásárolja az olasz gyártóktól a termékeket, ezzel garantálva az ügyfelek kiszolgálását, 100 százalékos tekintetben. A legjobb árat és a garanciát biztosítjuk a zárcsere megrendelésekor. Válasszanak minket, több mint 15 éve vagyunk a szakmában! Sajnos, mint minden dologgal, előfordul a zárakkal is, hogy elfáradnak, meghibásodnak, illetve figyelmetlenségből kifolyólag ellopják tőlünk a lakás kulcsait. Ha új lakást vásárolunk, abba pedig Viro zár van, zárcserére kell készülnünk, ez pedig csakis olyan zárszerelő mesterrel végezhető el, akinek óriási rutinja van.

A cégünk által elvégzett Viro/Potent zár cseréje, egy év garanciával Budapest területén 85.000 forinttól elérhető. Plusz igény esetén kilincset is felszerelünk, a jobb, kényelmesebb használat érdekében. Árainkról, időpontokról, helyszíni kiszállásokról telefonon tud érdeklődni.

06-70-770-2942

Mennyi időt vesz igénybe a helyszíni Viro zár cseréje?

Nincs két egyforma ajtó, így azt sem lehet elmondani, hogy ugyanannyi idő alatt elvégezzük a régi Viro zár kicserélését. Nem egyforma az ajtó összerakásának az ideje, illetve az ajtók szerkezetének az állapota sem ugyanaz mindenütt. Vannak olyan típusú Viro záras ajtók, ahol könnyedén, 10-15 perc alatt lebontható a belső lap, de ennek az ellenkezőjével is találkoztunk, ahol ráragasztotta a gyártó a burkolatot, így sokkal több idő kellett ennek a leszedéséhez. Általánosítva, kb. 1,5 – 2 órát vesz igénybe egy komplett zárcsere (szétszerelés, új zár beszerelése, burkolat visszahelyezése, címke és kilincs installálás), illetve az utólagos finomhangolások, beállítások, ajtó turbózás, zsanér-emelés, valamint az ügyfél részére történő bemutatás a használatot illetően.

Budapesten szakszerűen, gyorsan végezzük a Viro zár kicserélését. Bátran hívjon minket, mi aznapi kiszállást biztosítunk!