Viro / Cerutti kulcsok, kulcsmásolás

Budapesti kulcsmásoló üzletünkben mindenfajta Viro kulcsot lemásolunk. A kulcsmásolás legtöbbször megvárható! Bemutatnánk néhány szóban a kulcsok típusait, és amit azokról tudni érdemes.

Többféle Viro kulcstípus létezik, lehetnek tollas kulcsok és cilinderkulcsok. Magyarországon, leginkább a Viro kéttollas kulcsváltozata van használatban, a biztonsági trezorzárak tekintetében. Ezek a többpontos masszív zárszerkezetek többnyire biztonsági ajtókba, vagy rácsajtókba vannak beépítve. Többször találkoztunk közel 20 éve működő Viro zárszerkezettel a munkáink során, ezeket zárcseréjekor ma már Cerutti zárakat szerelünk be.

A cilinderes- és tollas kulcs között annyi a különbség, hogy a kéttollas kulcs hosszú, és a kulcsszár végén, az egyik vagy a másik oldalon, eltérő méretű, kisebb, nagyobb úgynevezett bástyák, fogak, helyezkednek el. A tollas kulcsok hossza 75 mm-től akár 120 mm-ig is terjedhet. A különböző hosszúságú kulcsméretek az ajtó vastagságától függnek. Mi, a Kulcskirályban bármilyen hosszúságú tollas kulcsot le tudunk másolni.

Viro / Cerutti tollas kulcsok

A Viro ajtókban lévő biztonsági trezorzárakhoz természetesen kéttollú tollas kulcs tartozik. A Cerutti cég gyári kulcsainak fém fején, az egyik oldalon a Cerutti felirat látható, a másik oldalán nincs felirat. A régi Viro tollas kulcsokon a Viro felirat van feltüntetve az egyik oldalon, a másik oldalon csak számok vannak. Ugyanez vonatkozik a gyári nyerskulcsokra.

A többi olasz trezorzár kulcsaival ellentétben, a Viro/Cerutti kulcsfejekre nincsen ráhúzva, színes, műanyag sapka.

A Viro tollas kulcs bástyamintázata és a bástyákon lévő emelkedések azért különbözőek, hogy minél nagyobb variációszámú zárat, illetve kulcsot tudjanak gyártani. A milliós nagyságrendű variáns szám miatt van az, hogy sok esetben a kulcs legszélső bástyája nagyon vékony. Ha véletlenül a földre esik ez a kulcs, akkor ez a szélső bástya könnyen letörik és a továbbiakban a kulcs nem fogja működtetni a zárat.

A Viro / Cerutti kéttollas kulcsmásolás folyamata

Minden tollas kulcsot, amelyek elsősorban Olaszországból származnak, egy professzionális olasz kulcsmásoló gépen másolunk le. Ez a gép a Silca Omnia Max.

Pár évvel ezelőtt még a Silca Tech 3 típust használtunk. Jelenleg az ország jelentős részén még mindig ezt a gépet használják, mert nem túl nagy példányszámban készítik a kulcsokat.

Az Omnia gépen lévő, karbid marótárcsa speciális vágó élének köszönhetően, a Ciro/Cerutti kulcsok másolása nagyon precíz és pontos, továbbá rövid idő alatt elkészül.

Számunkra fontos a jól működő másolat, ennek érdekében rossz minőségű, kopott kulcsokról nem készítünk másolatot. Ezek a Viro zárak 10-15-20 év alatt kiszolgálják magukat, ilyenkor zárcserét javaslunk.

A kulcs egy másolóesztergán készül, a gép egyik felében, a bal oldalon van a nyerskulcs, mert itt helyezkedik el a tapogató, ami a különböző fogmagasságokat méri, és ugyanabban a fix magasságban van, mint a marótárcsa. A másolandó kulcsot párhuzamosan mozgatjuk, és a marótárcsa eszerint készíti el a megfelelő fogakat a nyerskulcsból. Itt is van pár fontos dolog, pl. a tapogató ne legyen kopott, a gép legyen pontosan beállítva, és a marótárcsa legyen mindig éles. Csak így lehet elkészíteni a tökéletes Viro kulcsmásolatot.

A kulcsmásolás végeztével, drótkoronggal a kulcs mindkét oldalán lévő sorját letisztítjuk. Némelyik kulcsmásoló üzletben, pl. nálunk, a kulcsfejbe beütik az üzlet kezdőbetűjét vagy kódját, hogy reklamáció esetén beazonosítható legyen, hogy pontosan hol is készült a kulcsról a másolat.

Viro, Viro zárcsere, zárcsere, Viro Budapest, Viro zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Viro, Viro zárcsere, zárcsere, Viro Budapest, Viro zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Viro, Viro zárcsere, zárcsere, Viro Budapest, Viro zárcsere Budapest, zárcsere Budapest

A Viro cilinder kulcsmásolás menete

Nemcsak kéttollas Viro kulcsok vannak, ahogy azt már említettük. A Viro zárak között találkozhatunk lakatokkal, fogazott kulcsos zárbetétekkel, fúrt kulcsos zárbetétekkel, szekrényzárakkal, garázsajtó zárakkal, stb.

Sokféle Viro kulcs létezik. Ezeket mi többnyire tudjuk másolni, de ha biztosra szeretne menni, készítsen a kulcsról egy fotót, és könnyedén beazonosítjuk, és pontos árat kap tőlünk a kulcsmásolásra.

A cilinderes kulcsok kétféle gépen készülhetnek. A fogazott kulcsok, a Silca Professional kulcsmásoló gépen, ami szintén alkalmas nagy mennyiségű kulcsok pontos és gyors másolására. A lapon mart, vagy pontfúrt kulcsokat pedig a Silca Matrix SX gépeken végezzük, ez a gép is több ezer Viro kulcsmásolatot készít évente.  Mindkét gép másoló eszterga, vagyis a hozott kulcsot képes duplikálni.

Ezen felül van egy Futura kulcsmásoló gépünk, amivel lehetőségünk van a régi, kopott zárakhoz/zárbetétekhez új, gyári méretű kulcsokat elkészíteni. Ez a gép számítógép-vezérelt, több ezer kulcs adatait tárolja, nagyon profi gép. Alkalmas fő- és vezérkulcsok készítésére is. További infó itt: www.kulcsmasolas.eu

Viro kulcsmásolás – KULCSKIRÁLY

Amennyiben a fentiek felkeltették figyelmüket, esetleg kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, hívják a Kulcskirály zárszaküzletet a 06-1-312-2064 vagy a 06-70-322-7328 telefonszámon! Ha e-mailen keresne minket, akkor a zarplaza@zarplaza.hu e-mail címre tud nekünk üzenetet küldeni. Minden levélre válaszolunk!

Bármilyen Viro kulcsmásolás esetén, szeretettel várjuk a Kulcskirály zárszaküzletben! Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63. Nyitva: hétköznap 8-18, szombaton 9-13.

Viro, Viro zárcsere, zárcsere, Viro Budapest, Viro zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Viro, Viro zárcsere, zárcsere, Viro Budapest, Viro zárcsere Budapest, zárcsere Budapest

Viro, Viro zárcsere, zárcsere, Viro Budapest, Viro zárcsere Budapest, zárcsere Budapest